Injektiranje kapilarnog podizanja vlage u zidovima

  • project slide
  • project slide
  • project slide
  • project slide
  • project slide

Injektiranje kapilarnog podizanja vlage

Injektiranje prizemnog dijela stana – Prekid kapilarne vlage izveden je sintetičkim smolama vrlo niske viskoznosti za izvedbu horizontalnih barijera za prekid kapilarne vlage čak i kod zidova s visokim sadržajem vlage i soli. Zbog svoje niske viskoznosti i površinske napetosti koja je značajno niža od vode, Koncentrat uklanja vodu iz kapilara. Nakon potpunog vezanja, Koncentrat ostaje elastičan i ne trune. Gustoća: 0.91 g/cm³, viskoznost 15 mPa · s. Koncentrat je otporan na sve agresivne tvari koje se uobičajeno nalaze u zidanim konstrukcijama kao što su kiseline, lužine i soli, tijekom ugradnje i nakon potpunog vezanja. Na zidove je ugrađena 1K cementna hidroizolacija sa svojstvom kristalizacije.

 

Kapilarna vlaga najčešći je uzrok oštećenja u zidanim konstrukcijama. Rezultati su jasno vidljivi – otpadanje žbuke, oštećene fuge i opeka, iscvjetavanje soli (eflorescencija) ili razvoj algi. Oštećenja uzrokovana kapilarnom vlagom moguće je sanirati i spriječiti ugradnjom horizontalne barijere (prekid kapilarne vlage).

Najjednostavniji i najuspješniji sustav za prekid kapilarne vlage u zidanim konstrukcijama je ugradnja smole Koncentrat. Koncentrat je iznimno niskoviskozna smola koja prodire i u najsitnije kapilare i pore, hidrofobira ih te na taj način zaustavlja tok kapilarne vlage.

Call Now Button