Hidroizolacija Omiš – Novogradnja

  • project slide
  • project slide
  • project slide
  • project slide
  • project slide

Hidroizolacija Omiš – Privatna kuća, Novogradnja PVC folija i termoizolacija

Hidroizolacija Omiš – Novogradnja

Hidroizolacija Omiš, ravni krov u sustavu tvrtke Bauder.

Parna brana: Bauder parna brana 220 PE-folija prema DIN EN 13984

Termoizolacija: XPS (Ekstrudirani PoliStiren, stirodur), λD=0,033 – 0,036 W/mK (ovisno o debljini)

Završni sloj: BauderTHERMOFOL U 15 PVC membrana

Vrsta hidroizolacije: parna brana, PVC folija, XPS 10 cm

Mjesto: Omiš

Godina izrade : 2018

Površina : 220m²

 

Postavljanje sintetičkih membrana.

Sintetičke krovne membrane obično se postavljaju po sustavu “slobodnog polaganja”. Slojevi se mogu osigurati mehaničkim putem ili pomoću odgovarajućeg balasta.
Ako se membrane pričvršćuju mehanički, plan za učvršćivanje rubnih područja, glavnog područja ili linija sastavljen je u skladu s DIN 1055-2005 4. dio.
Za sustave s balastom smiju se koristiti samo posebno dizajnirane i testirane krovne membrane.
Specifični uvjeti poput stajaće vode, mikroorganizama i rast korijena su čimbenici koji određuju vrstu krovne hidroizolacijske membrane koja će se koristiti za bilo koju primjenu.
Sintetičke krovne membrane iznimno su tanke i imaju vrlo specifične osobine pa kao rezultat predstavljaju vrlo učinkovit hidroizolacijski sustav koji je ujedno i izdržljiv i pouzdan.

Izdržljive PVC membrane se slobodno polažu u jednom sloju, a spojevi se po želji vare vrućim zrakom ili spajaju otapalima (kemijskim varenjem). Zaštita od podizanja uzrokovanog vjetrom se postiže brzo i pouzdano pomoću mehaničkog učvršćenja ili opterećenja. Kada se te membrane postavljaju na određenim izolacijskim materijalima (npr. XPS), a ispod šljunka, potreban je razdjelni zaštitni sloj.

Osobito na laganim krovnim konstrukcijama, sintetičke krovne membrane predstavljaju istinsku alternativu hidroizolaciji s bitumenskih membranama. Što je najznačajnije, kod BauderTHERMOFOL PVC hidroizolacijskog sustava, koji je također otporan na korijenje, nema zamjerki glede kvalitete, trajnosti i jednostavnosti postavljanja.

Call Now Button