Hidroizolacija Ravnog Krova Omiš – Novogradnja

  • project slide
  • project slide
  • project slide
  • project slide
  • project slide

Hidroizolacija Ravnog Krova Omiš – Novogradnja

Hidroizolacija Ravnog Krova Omiš – Novogradnja PVC folija i termoizolacija

Hidroizolacija Ravnog Krova Omiš, ravni krov u sustavu tvrtke Bauder.

Parna brana: Bauder parna brana 100 PE-folija prema DIN EN 13984

Termoizolacija: EPS (Ekspandirani PoliStiren, stiropor), Koeficijent toplinske provodljivosti λd: 0,039 W/mK (ovisno o debljini)

Završni sloj: BauderTHERMOFOL U 15 PVC membrana, šljunak kao zaštita

Vrsta hidroizolacije: parna brana, PVC folija, EPS 12 cm

Mjesto: Omiš

Godina izrade : 2019

Površina : 150m²

Neprohodni krov sa šljunkom

Balastni neprohodni krov sa šljunkom je u svom konstruktivnom pogledu isti kao izloženi ravni neprohodni krov, s tim što balastni tip neprohodnog krova ima kao završni sloj prirodni šljunak (oblutak).
Balastni odnosno zaštićeni ravni neprohodni krovovi se uglavnom projektiraju kod manjih krovnih površina, kod objekata sa AB konstrukcijom.
Karakterističan presjek ovog tipa krova, računajući odozdo prema gore bi bio:
  • AB konstrukcija u padu, naknadno cementni estrih u padu ili stiropor u padu
  • parna brana
  • termička izolacija (ekstrudirani polistiren XPS,EPS ili PIR (tvrda PU pjena)
  • polipropilenski geotekstil kao razdjelni sloj
  • PVC, TPO ili FPO balastna krovna membrana
  • zaštitno-drenažni sloj
  • krovni šljunak (oblutak).
Važno je istaći da krovni padovi kod balastnog tipa krova trebaju biti nešto izraženiji te je preporuka da oni budu minimalno 1,5% prema slivnoj ravni ili u idealnom slučaju 2% pada.

Kao termičku izolaciju u ovom slučaju balastnih krovova preporučujemo zatvorenu termičku strukturu – ekstrudirani polistiren XPS,EPS ili PIR (tvrda PU pjena)

PVC, TPO ili FPO balastne krovne membrane trebaju biti premium kvalitete, izrazito otporne na kemijske elemente, agresivne spojeve iz zraka, otporne na bakterije i alge. Balastne krovne membrane trebaju biti debljine minimalno 1,5 mm do 2,0 mm.

Krovni šljunak treba biti zaobljenih ivica (oblutak), granulacije 16 – 32 mm, vodom ispran( 3 separacije) i bez sitnih čestica. Preporučena debljina nasipa krovnog šljunka je 6 cm.

U prošlosti su balastni krovovi imali prednost nad krovovima sa izloženom hidroizolacijskom membranom, prvenstveno zbog tehnološke nemogućnosti da se proizvede krovna membrana koja bi dugoročno bila otporna na UV zrake i jake udare vjetra. Danas to više nije slučaj te se balastni krovovi projektiraju i izvode na pojedinim objektima iz estetskih razloga, zbog ekstremno jakih udara vjetra, veće mehaničke zaštite hidroizolacije od padajućih predmeta, lakše i brže instalacije hidroizolacijsk membrana bez potrebe za fiksiranjem za podlogu i sl.

Na kraju treba istaći da su oba ova istaknuta krovna sistema izrazito tehnički opravdana, dugoročna i ekonomski povoljna što ih s pravom čini pogodnijim i boljim rješenjem od bilo kojeg drugog usporednog krovnog sistema. Mogućnost pregleda krova i relativno lagana i jeftina sanacija eventualnih nedostataka, čini ove krovne sisteme posebno pouzdanima i dugoročnima.

Call Now Button